Albanië – Dag 7 – Terug naar Tirana

Vanochtend een ware traktatie bij het ontbijt gehad: verse zelfgemaakte roomboter. Dik, hard en bijna wat kaasachtig. Voor mij een traktatie. Lekker dikke brokken met honing op het brood gedaan!

Omdat de minibus die eigenlijk voor de eerste helft van de reis naar Tirana bedoeld was, door bandenpech vannacht niet beschikbaar was, heeft de gids in allerijl en op het laatste moment een andere moeten regelen. Deze minibus is eigenlijk iets te klein, maar ter compensatie komt de grotere bus waarin we zullen overstappen ons tegemoet, zodat de overstap eerder is. We rijden langzaam in de krappe minibus uit de Teth vallei en langs de Valbona vallei omhoog. Bovenaan staat een modern restaurant met een geweldig uitzicht. We pauzeren hier voor een koffie en het is de plek waar we overstappen op de andere, grotere, minibus voor de rest van de reis terug naar Tirana.

Over Tirana zal ik kort zijn. Het is een drukke, grote stad met moderne architectuur. Onze gids loopt met ons een kleine tour en in de avond eten we in een goede hamburger tent. Na afloop drinken een paar van ons nog een biertje op een terras, waar ik mijn pet laat liggen. Dat merk ik echter pas de volgende ochtend en toen lag deze er niet meer.
De volgende dag is de reis terug naar Nederland.