Georgië dag 1: Vliegreis en aankomst in Tbilisi

Aankomst in een warm bad

De reis begint in de ochtend op Schiphol. Vooraf wat nerveuze medereizigers omdat het on-line inchecken niet lukte. Een mailtje van onze Nederlandse reisleider met de suggestie om gewoon op Schiphol in te checken brengt, in ieder geval bij mij, weer rust in de tent. Het inchecken en alles wat daarbij hoort gaat redelijk probleemloos en uiteindelijk zijn we in de lucht richting Istanboel waar we moeten overstappen. Ik blijk naast een van mijn reisgenoten te zitten, dus we babbelen alvast wat. De vlucht duurt ongeveer drie uur en het vliegveld Sabiha in Istanboel is niet zo groot, maar redelijk overzichtelijk en niet al te druk.
Een paar uur later vertrekken we voor een vlucht van twee uur naar Tbilisi. We komen er laat in de avond aan vanwege het tijdverschil van twee uur met Amsterdam; twee uur later dus. Als we de luchthaven verlaten en naar een bus lopen, merken we al dat het heerlijk warm is: zo’n dertig graden schat ik.

Klik op de afbeelding om deze beter te kunnen bekijken

Na een korte rit komen we bij ons hotel midden in het centrum van de stad. Als ik mijn spullen naar mijn kamer heb gebracht waar het veel te koud is vanwege de airco, die ik dan ook direct uitschakel, ga ik nog even naar buiten. Veel te heerlijk weer om al in bed te kruipen. Het is vrijdagavond en de straten voor het hotel wemelen van leven en uitgelaten mensen. Tegenover het hotel stroomt de rivier met daarover een brede brug waarover veel mensen lopen. Muziek komt mij van de overzijde tegemoet. Ik blijk niet de enige te zijn die niet meer in het hotel zitten. Halverwege de brug kom ik wat reisgenoten tegen.

Klik op de afbeelding om deze beter te kunnen bekijken

Verderop over de rivier ligt een futuristische brug die met pulserende lichtjes oplicht.
We zullen er morgen ongetwijfeld meer over horen. Na wat rond te hebben gelopen ga ik terug naar het hotel.