VAN GILSDORF naar BEAUFORT (LUXEMBURG)

Maandag 6 september 2021

We lopen vandaag ongeveer 18 kilometer en overbruggen een hoogteverschil van 512 meter.

Na meer dan een jaar en een Corona lock down, pakken wij (M, J en ikzelf) de draad weer op bij het plaatsje Gilsdorf. RJ en Ju lopen dinsdag tot en met donderdag mee. Gisteren (zondag) hebben we de middag gebruikt om met de auto van Maarssen naar Ralingen net even over de grens in Duitsland te rijden. Hier overnachten wij drie nachten in het Landgasthof Ralinger Hof.
We gaan niet exact op dezelfde plek verder waar we de vorige keer gebleven waren, maar slaan een saai stuk van enkele honderden meters langs een autoweg over. Waar we de bus uitstappen, steken we de weg over en wandelen over een brug over het riviertje de Sauer het dorpje Gilsdorf binnen. Het dorpje is niet groot en na een paar straten bereiken we een weiland waar het pad honderd meter recht omhoog door het weiland gaat. Meteen een steile klim.

Aan het eind van de hete klim, het zonnetje schijnt inmiddels krachtig, gaat het pad de bosrand in. We zijn blij met de schaduw, maar de klim is nog lang niet over.

We volgen de gele markeringen. Ook al zijn we in het bos, het pad klimt nog steeds steil. De wilde bossage verandert in een open beukenbos.

Eenmaal boven op de heuvel aangekomen maakt het loofbos plaats voor naaldbomen. We vinden al snel een bankje voor een kort eetpauze.

Na de korte pauze gaat het pad al snel over naar een asfalt weggetje tussen weilanden en maisvelden. De mais zullen we nog vaker zien.

Na geruime tijd in de volle zon te hebben gelopen, verlaten we het asfalt en volgt het pad een grasweg in de schaduw van de bosrand. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 25 graden Celsius.

We lopen afwisselend in de schaduw en over kleine asfalt weggetjes in de zon, om een paar kilometer verder weer een bospad ingaan.

Het pad gaat afwisselend door stukken bos met hoge bomen, halfopen terrein of dichte bossages. Zo nu en dan is het klimmen, daarbij soms geholpen door trappetjes.

Het laatste deel van het pad is nieuw aangelegd over een moerassig stuk land. We lopen over houten vlonders en besparen hiermee een laatste steile klim en afdaling volgens het oude pad.

We bereiken het kasteel van Beaufort. Volgens de beschrijving zou hier horeca zijn, maar die vinden wij niet (misschien in het kasteel?) en besluiten door te lopen naar de parkeerplaats waar de auto staat.
Vanavond zullen RJ en Ju bij het avondeten in het hotel aanschuiven. Gisteren hoorden we echter dat het hotel vandaag (maandag) een Ruhetag heeft en er daardoor niet gegeten kan worden. Als we rond zes uur terug zijn in het hotel zitten RJ en Ju al op het terras met een biertje. We eten die avond een een zeer gezellige Italiaan in het plaatsje Diekirch.