Van Maasdijk tot Brielle

Zondag 10 juli 2016

Vandaag zetten we de eerste stappen op het traject Hoek van Holland – Maastricht. Het is onderdeel van de lange afstand wandelroute GR-5 die van Hoek van Holland naar Nice loopt. Vandaar onze naam: de GR-5ers.

Deze dag gaat het van Maasdijk naar Brielle, een kleine 22 kilometer.
Het eerste stuk naar Maassluis, aanvankelijk over een dijk langs weilanden en daarna langs de Nieuwe Waterweg, vind ik afwisselend genoeg. Helemaal niet erg om over de boulevard langs het water te lopen. Daar was niet iedereen van ons vieren (wandelgezelschap) het mee eens.
We lunchen in Maassluis bij Grandcafé ’t Hoofd. Leuke plek alhoewel het met het serveren van de drankjes een beetje mis gaat, kan gebeuren.
Na de lunch met de pont over naar Rozenburg, waar we heel beschut langs woonwijken en moestuin complexen wandelen.
Het stuk van Rozenburg naar Brielle vind ik nou juist minder aangenaam, veelal langs autowegen en over fietspaden met veel lawaai en gejakker om je heen.
Uiteindelijk in Brielle (uiteraard een leuk stadje) aangekomen en daar gegeten bij De Smaeck van Brielle. Prima aan te raden, alhoewel ik meestal na een wandeldag geen reuzen trek heb (wanneer wèl zullen critici die mij kennen zeggen).

Klik op de foto om deze beter te bekijken.