Van Marsal naar Assenoncourt (Frankrijk)

16 augustus 2023

Zie in vogelvlucht de route van deze dag

Vanochtend hebben wij, zoals gepland, ontbijt en lunch bij het winkeltje onder ons hotel kunnen kopen. Het hotel heeft geen ontbijtservice, maar wel een ruimte waar we zelf gekocht eten kunnen nuttigen. Omdat we de komende nachten in een ander hotel verblijven, moeten de koffers ook mee in de auto’s.

Deze keer een zonnige start van de dag

Voordat we met deze dagtocht (ruim 21 km) beginnen, eerst een kopje koffie in het zonnetje. Marsal is een toeristisch stadje omdat het een, door een aarden wal omsloten, pittoreske stadje is met een verleden van zoutwinning.

Na de koffie en een laatste blik op de kerk en het kerkplein starten we de wandeling.

Vooralsnog gaat het vooral over smalle en minder smalle verharde weggetjes. Het is lekker weer en het belooft een mooie dag te worden.

Even een korte pauze in de schaduw

Na een aantal kilometers is het even tijd voor een korte pauze in de schaduw.

Ongeveer halverwege de tocht lopen we het wat grotere plaatsje Dieuze in.

In Dieuze is er weer een gelegenheid wat te drinken op een terras, deze keer geen koffie, maar een lekker koude Coca Cola of Orangina.

Toch nog even de regenponcho’s tevoorschijn halen

Na de korte verfrissing weer op pad. We lopen nu meer over half verharde wegen tussen akkers en langs bosranden. Even dreigt er een kort buitje, maar het kost meer tijd om de regenponcho’s aan te trekken dan dat de bui zelf duurt.

De rest van de middag en de route lopen we weer onder een stralend zonnetje, maar niet onder een wolkenloze hemel.

Als we weer alle auto’s hebben opgehaald, rijden we naar Sarrebourg. We overnachten de laatste nachten in een Ibis Styles hotel in Sarrebourg. Niet ver van het hotel is een Italiaans restaurant, dat blijkt vol en met de auto rijden we naar een wat verder gelegen restaurant, waar ik een lekkere spaghetti bolognese eet.

Bekijk hier een terugblik over deze dag