Van Pont-à-Mousson naar Rogéville (Frankrijk)

Vrijdag 9 september 2022

https://www.outdooractive.com/en/track/dagwandeling-op-9-september-2022-om-10-46/252074117/#dm=1

Na ons gebruikelijke ontbijt in de grote zaal van de Abdij, rijden we eerst met twee auto’s naar het eindpunt van vandaag om daarna bijeengepakt in één auto naar het startpunt te rijden.

We stallen de auto op een kleine parkeerplaats naast een tabakswinkel waar je ook koffie kunt drinken. Deze is gelukkig open en omdat het nog te fris is om buiten op het terras te gaan zitten, drinken we onze koffie binnen.

Na de koffie op pad, eerst een paar honderd meter langs de weg en vervolgens omhoog langs de bosrand. De wandeling van vandaag is ongeveer twee en twintig kilometer en we beginnen meteen aan de grootste klim van vandaag: honderdtwintig meter omhoog.

Het pad loopt langs de bosrand en zware regenwolken pakken zich boven ons samen.

Het blijft echter droog en na ongeveer twee kilometer komen we bij een open veld. Het zonnetje is inmiddels gaan schijnen.

Na nog eens twee kilometer moeten we een klein stukje langs de weg lopen.

Vanaf de weg loopt het pad tussen struiken en lage bomen door een geul in het landschap.

Na acht kilometer komen we in het gehucht Mamey, waar we een broodje eten.

Na de lunch duiken we weer de bossen van het Nationale Park in.

Gelukkig is het niet alleen bos, maar wordt het afgewisseld met zonnige velden met dieren, koeien in dit geval.

Alhoewel nooit geassocieerd met een heilige, staan de wandelgenoten erop mij met dit plakkaat op de achtergrond te fotograferen.

Wandeling door het bos.
Wandeling over bruggetje

Na het weiland overbruggen we nog een beekje via een betonnen brug.

Na ongeveer veertien kilometer komen we door Martincourt, waar we nog een broodje eten. Een grote grijze wolk komt inmiddels onze richting op en net als we klaar zijn met eten begint het wat te regenen. Na een korte bui lopen we verder richting de bosrand.

Onder beschutting van de bomen wachten we nog een bui af en wanneer het droog is vervolgen we onze tocht over onbeschut open terrein. Tussen de dreigende wolken door schijnt regelmatig de zon.

Aan het eind van het weiland zouden we volgens het boekje en de GPS-tracks naar rechts moeten. Na enig zoeken vinden we het bordje met de pijl los op een boerenmachine liggen, hij wijst de goede richting op!

We lopen weer een deel door de bossen en uiteindelijk over een metalen brug bij Gézoncourt een riviertje over.

Nog twee kilometer door het bos en een laatste stuk over een asfaltweg terwijl achter ons een dreigende lucht dichterbij komt waaruit een vaag gerommel te horen is.

Droog en ongeschonden (door het onweer) bereiken we de auto naast de kerk in Rogéville. Alhoewel best wel veel kilometers, was het een afwisselende route.
We eten die avond bij een restaurantje met gerechten uit het Middenoosten.