Kaapverdië Dag 11: Wandeling Paul Valley, boottocht terug naar Mindelo en vliegreis naar Praia [Santiago]

Vannacht prima geslapen, alhoewel wanneer je in de badkamer kwam daar ook weer de wind langs het raam hoorde gieren. Na het ontbijt worden we met de bus naar de “Paul Valley” gebracht. Hier maken we nog een wandeling en lunchen in bar restaurant Pé d’Draigoeiro.

En weer bereiden we ons voor om af te dalen in een vallei.

De vallei is weelderig begroeid en er wordt veel verbouwd. Al snel moeten we over deels gladde stenen een riviertje oversteken. Ik berg mijn kamera in de rugzak want hierbij wil ik beide handen kunnen gebruiken.

Nadat we twee valleien zijn overgestoken, komen op een hoog gelegen plek, waar we wat kunnen drinken.

Na de korte pauze beginnen we aan de afdaling aan de andere kant van de vallei. Halverwege komen we nog door een klein dorpje waar we wat koffie uit de regio kunnen drinken. Mijn oordeel over de koffie is niet geldig volgens de gids omdat ik deze met melk drink. We bereiken onze lunchplek en boven ons breekt af en toe de zon door het wolkendek.
Na de lunch rijden we met de bus eerst langs een stokerij waar we uit suikerriet gestookte rum proeven. Vervolgens rijden we verder over de nieuwe weg naar de haven, waar we weer op de veerboot naar Mindelo stappen. In Mindelo verlaat één van de reisgenoten de groep om nog een paar dagen in Mindelo te verblijven. Wij gaan direct verder naar het vliegveld om door te vliegen naar Praia.