KAAPVERDIË Dag 5: Stadswandeling São Fillipe [Fogo] en vliegreis naar Praia [Santiago].

Vandaag vliegen we weer terug naar Praia. Voordat we terugvliegen hebben we eerst een stadswandeling door São Filipe onder begeleiding van Edson. Edson ziet er goed uit, maar heeft een zachte stem en duidelijk moeite met de Engelse taal.

Veel van de gebouwen in de stad zijn kleurig geverfd en redelijk onderhouden. De bouwval op deze foto is echter dicht getimmerd.

We bezoeken de markt (niet aan mij besteed want ik ga thuis ook nooit naar de markt) waar natuurlijk het dragen van spullen op het hoofd de gewoonste zaak van de wereld is.

Nog wat geschiedkundige uitleg op een centraal plein, waarbij de meesten van de groep samenklonteren in de schaduw, het mag van mij wel zonniger.

De invloed van de Portugezen is duidelijk aanwezig, niet alleen in bouwstijl, maar ook in de hoeveelheid kerken.
Na de rondleiding worden we naar het vliegveld gebracht. Hier moeten we langer wachten dan gepland omdat het vliegtuig vertraagd is.
Eenmaal terug in Praia en ingecheckt in het hotel ga ik met wat groepsgenoten op zoek naar een strandje en een plek om wat te eten en te drinken. We hebben om 18:00 uur in het hotel afgesproken voor het avondeten. Rond half zes lopen we weer terug naar het hotel, we zien op de kaart een kortere weg, maar wanneer we die kant op gaan worden we tegengehouden door bewoners op straat die ons waarschuwen voor bandieten in die buurt en dat we beter beneden langs de hoofdweg kunnen lopen. Later wordt dit in het hotel bevestigd.