Dag 12 – Ifaty.

Maandag – 21 november 2016.

Nog meer strand.

Heerlijk geslapen en om 7:00 uur aan het ontbijt. Ik voel me weer een stuk beter. Vandaag de tweede dag dat we in Ifaty verblijven, morgen gaan we weer verder. Wat mij betreft één dag te lang. Ik heb het hier nu wel gezien. Ik weet dat anderen zo’n verblijf van twee dagen juist erg fijn vinden! Vanochtend na het ontbijt loop ik (weer) langs het strand. Vandaag is het een gewone dag, dus de vissersboten zijn vannacht uitgevaren om te vissen en zullen in de loop van de ochtend weer terugkeren.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
Het vissersdorpje ligt direct achter het strand en ik slenter het dorpje in. De ‘straten’ bestaan uit met takken gevlochten hekken ommuurde zandpaden, waarin houten deurtjes toegang verlenen tot de erfenis van hutten. Ik loop zo’n straatje in, maar heb moeite met de richting. Dikwijls loop ik ongewild toch opeens een erf van een hutje op. Niet dat het erg is, de bewoners wijzen me direct waar ik heen moet.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
Op een van de binnenplaatsen vraagt een vrouw direct of ik een foto van haar met haar kinderen wil nemen. Daarna willen ze ook altijd het resultaat op het schermpje van de kamera zien. Ik geloof niet dat de kinderen erg enthousiast zijn.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
Terug op het strand beginnen de vissersbootjes binnen te lopen. De vrouwen lopen rond met etenswaren, tenslotte zijn de vissers de hele nacht op zee geweest. Het gaat er niet zo uitbundig aan toe dan gisteren met de zeilwedstrijd. Vandaag duidelijk meer ‘business as usual’.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
Na de lunch lees ik eerst een uurtje in mijn E-Boek, het is een spannend verhaal. Daarna loop ik met Eva langs een ander gedeelte van het strand. Na een uur lopen gaan we landinwaarts en over de geasfalteerde straatweg weer terug naar het Hotel.