Dag 19 – Antoetra -> Antsirabé.

Maandag – 28 november 2016

Een geit op een bromfiets en achterop bij ‘mon père’.

Het is 5:30 als ik wakker wordt door het licht van de zon en de fluitende vogeltjes. Ik heb heerlijk geslapen alhoewel het wat fris was vannacht, ik heb een koude neus.

Ik maak het luik voorzichtig open en zet mijn opname apparaat in de vensterbank om het geluid van de vogeltjes op te nemen.
Als ik later uit bed stap en naar de toilet loop, kruipt er een grote miljoenpoot over de grond. Ik ben blij dat het licht is zodat ik hem zie lopen. Ik ben er niet bang voor, maar om er in het donker met mijn blote voeten in te trappen, liever niet.
We gaan om 7:30 weer op pad. Eerst over de onverharde weg terug naar het punt waar we gisteren de hoofdweg verlaten hebben, een uurtje rijden.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
Maar voordat we bij de hoofdweg zijn eerst nog met de bus een smal bruggetje over.

Als we eenmaal op de hoofdweg zijn, gaat de reis eerst naar Ambrositra. We komen daar rond 10:00 uur aan en krijgen er de gelegenheid om rond te lopen en eventueel spulletjes te kopen. Er zijn veel winkeltjes met houtsnijwerk.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
Er lopen ook veel vrouwen op straat die fel gekleurde sjaals verkopen. Het lukt niet iedereen om deze dames vriendelijk maar resoluut erop te wijzen dat je niets wilt kopen.

Rond 12:00 uur gaan we iets verderop in het dorp lunchen. Ik bestel voor de verandering spaghetti met knoflook; het is erg lekker. Een drietal muzikanten maakt wat eenvoudig klinkende muziek en verkoopt daarnaast CD’s. Ik koop 2 CD’s van ze.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
Rond 14:00 uur gaan we weer op pad richting Antsirabé. De weg gaat steeds verder de hoogvlakte op en in de verte zien we dat het behoorlijk regent. Boven gekomen rijden ook wij in de regen; het is niet koud (25 graden Celsius) maar wel nat. Als we echter in de buurt van Antsirabé komen is het weer droog en druk op de weg.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
Er wonen hier duidelijk veel mensen. Op een gegeven moment rijdt er voor de bus een bromfiets met 3 passagiers, 2 personen en 1 geit!

Rond 16:00 uur bereiken we ons Hotel, waar we al eerder deze reis een keer overnacht hebben.
Eva en ik gaan nog wat rondwandelen in het plaatsje. Wij zijn op zoek naar het Zeboe atelier waar we de vorige keer ook zijn geweest. Ze verkochten daar toen gitaar plectrums van Zeboe hoorn en Eva wil daar nog een paar van kopen. Als we uiteindelijk het atelier gevonden hebben en de aankoop achter de rug is lopen we terug naar het centrum. Het Zeboe atelier ligt nogal achteraf in een buitenwijk. We doen wat inkopen in een supermarkt en willen ons met een ‘pous pous’ naar het Hotel laten terugrijden. Voor de supermarkt bieden meerdere ‘pous pous’ rijders hun diensten aan. Een oude en jonge man lijken om onze klandizie te strijden. We kiezen voor de oudere omdat deze ons al iets eerder benaderde. Wanneer we in de ‘pous pous’ van het baasje stappen, komt de jongere man naar ons toe en zegt: ‘c’est mon père’. Het oude baasje blijkt zijn vader te zijn, waardoor onze keuze toch in de familie blijft.
Die avond eten we weer in de pizzeria; ik neem een pizza margarita met extra champignons. Inmiddels is het heftig gaan regenen, maar tegen de tijd dat we de pizzeria verlaten druppelt het alleen nog maar een beetje.