Dag 20 – Antsirabé -> Antananarivo.

Dinsdag – 29 november 2016

Oponthoud door de president en natte straten door de regen.

De ochtend begint grijs maar droog. We vertrekken om 7:30 uur. Het gebied tussen Antsirabé en Tana (zoals Antananarivo wordt genoemd) is druk bevolkt, de meeste mensen wonen in dit gebied. Het blijft de gehele ochtend grijs.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
Tana heeft geen ringweg, alle wegen leiden naar en door het centrum. Ze zitten behoorlijk verstopt waardoor we maar langzaam opschieten. Tana is geen mooie stad en heeft weinig gebouwen die mooi of interessant zijn om te bekijken. We lunchen in het centrum bij het oude treinstation. Ik neem een croque monsieur en een pilsje van de tap. Het gebied rondom het restaurant is door een hek afgeschermd van het drukke stadsgewoel. Caroline waarschuwt degenen die een wandeling in de omgeving willen maken voor zakkenrollers. Ik hoef niet zo nodig door het hartstikke drukke centrum te lopen, ik blijf lekker in het restaurant in mijn E-boek zitten lezen.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
Voordat we naar het Hotel aan de andere kant van Tana gaan, rijden we eerst naar de heuveltop waar het paleis ligt en waar we een goed uitzicht over de stad hebben. Tana is gebouwd rondom zeven heuvels, vandaar. We maken panorama foto’s van de stad beneden ons.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
Het verkeer zit helemaal vast. Er zijn ook nog verschillende internationale hoogwaardigheidsbekleders in de stad die onder politiebegeleiding door het verkeer worden geleid. Onze chauffeur herkent de auto van de president.

Inmiddels is het licht gaan regenen.
Rond 16:00 uur komen we bij het Hotel aan. Het regent stug door en de temperatuur is 23 graden Celsius, tenslotte ligt Tana om 1200 meter hoogte. Ik neem een lekker hete douche en trek iets warm aan. Dat krijg je als je 30 graden en meer gewend bent.