Dag 25 – Mahambo.

Zondag – 4 december 2016

Stortbuien.

Vannacht heb ik met twee luiken open geslapen. Om 2 uur schrik ik wakker omdat een trommeltje, waarin ik spulletjes verzamel, met een harde knal op de grond valt. Is er iets in mijn kamer? Is het de wind die buiten inmiddels is aangewakkerd? Ik pak mijn fietslichtje, mijn zaklamp heb ik een paar dagen geleden  per ongeluk achtergelaten. Ik zie of hoor verder niets, maar slaap de rest van de nacht onrustig.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
7:00 uur ontbijt. Het is bewolkt en voor de kust hangt een zware grijze lucht waaruit in de verte een regengordijn naar beneden hangt. Het is warm en vochtig. We slapen de volgende nacht ook hier, dus vandaag is het ‘ieder voor zichzelf’. Na het ontbijt wandel ik een beetje langs de kust. Niet ver want ik vertrouw de lucht niet. Op een gegeven moment besluit ik terug te gaan naar mijn huisje. Nauwelijks heb ik mij op de veranda onder een afdak in een luie stoel gemanoeuvreerd of het begint zachtjes te regenen. Ik zie wat reisgenoten versneld van hun wandeling terugkeren.

Ik zet mijn opname apparaat aan om geluidsopnamen te maken. Vogels krijsen in de verte en dichtbij. De regen druppelt eerst op de grond voor mijn huisje en zwelt aan tot een stortbui. Als de stortbui voorbij is beginnen de vogels weer. Het is nog steeds niet koud.
Ook tijdens de lunch komt het opeens met bakken naar beneden. Een aantal tafels houdt het niet droog.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
Na de lunch loop ik nog een beetje om de Lodge heen. Ik kom bij een stukje grond waar meerdere grote goudgele wespen vliegen. Één onderzoekt een gat in een boomstam.

(klik op de foto om deze beter te kunnen zien)
Later die middag lopen Eva en ik nog wat in de omgeving rond. De weg naar het dorp ligt vol met grote plassen.
Die avond vraagt iemand van de bediening mij of ‘mijn vrouw’ en ik vanavond weer aan een apart tafeltje willen eten. Ik zeg dat we samen met de groep aan een grote tafel zullen eten. We drinken wel weer een lekkere fles wijn.