Dag 11: Op weg naar Swakopmund.

De volgende ochtend ontbijten we bij de tenten en zien de zon achter de wolken opkomen. Vandaag gaan we op weg naar Swakopmund. Een kustplaats aan de monding van de Swakop rivier.

De zonsopgang begint een beetje bewolkt:

20110511a

Onderweg zien we een vreemd oneindig uitstrekkend heuvellandschap. Siziba vertelt dat hier veel mineralen en edelstenen worden gevonden:

20110511b

Later die middag komen we in Swakopmund aan en checken in in een hotel. Heerlijk, even geen tent met een slaapzak en een matje, maar een echt bed en een lekkere douche. Ik besluit met een Duitse reisgenote een beetje nonchalant een eerste verkenning door het stadje te doen. Die avond eten we gemeenschappelijk in een door Siziba uitgezocht restaurant. Terug in het hotel blijf ik met een aantal reisgenoten nog in de bar hangen waar ook een discotheek is.
De ruimte is vrij groot met in het midden een grote bar met zwart personeel. Aan de raamkant van de ruimte staan twee pooltafels. Alhoewel niet geheel gescheiden, spelen aan de ene tafel voornamelijk blanken en aan de andere zwarten. Aan de andere kant van de ruimte is een (leeg) dansgedeelte. Net links van de ingang is nog een kleinere bar, aanvankelijk onbemand. Na ongeveer een uur komen er twee blonde dellen (dat vinden wij tenminste) de kleine bar bevrouwen. Een aantal grote blanke kerels gaat direct naar deze bar toe en laten zich luidruchtig door de ‘dames’ bedienen. Wij bekijken het tafereel met enige verbazing en na een tijdje laat ik mij verleiden met een van de vrouwelijke reisgenoten te gaan dansen.