Dag 14: Autopech onderweg naar Twyfelfontein.

De volgende ochtend gaan we op weg naar Twyfelfontein. Siziba had al verteld dat de rivier die we zouden moeten doorkruisen wellicht een onmogelijke hindernis zou blijken, waardoor we een omweg zouden moeten nemen.

Ook de zonsopgang is zeer fraai:

20110514a

Na een tijdje rijden over slechte zandwegen komen we bij de rivier. De rivierbedding is breed en veel te nat en te zacht. Dat zien we al terwijl we nog op het droge zand staan. Siziba besluit het niet te wagen en probeert in het droge rulle zand Sid te keren. Juist wanneer we gekeerd zijn en de weg terug willen rijden komt de ‘overlander’ hopeloos vast te zitten in het zand. We graven uit, plaatsen stenen en takken, maar slagen pas na drie uur de wagen weer los te krijgen. Sid wordt naar een hard stuk weg gereden en wij lunchen eerst voordat we aan de omweg naar Twyfelfontein beginnen. De zandweg blijkt op vele plaatsen slecht begaanbaar en soms doorkruisen we beekjes waarbij we vrezen weer vast te komen zitten. Pas om acht uur in de avond en lang na zonsondergang bereiken we de camping. We zetten onze tenten in het donker op.

Sid moet uitgegraven worden:

20110514b

Volgens het reisschema zouden we in de middag van onze reis naar Twyfelfontein nog een bezoek brengen aan een plaats waar versteende bomen liggen en een plek met oude rotstekeningen. Daar is nu geen tijd meer voor, maar Siziba zegt dat we deze plekken ook morgenochtend op weg naar de volgende camping kunnen bezoeken.