Dag 15: Activiteiten inhalen op weg naar Palmwag.

Vandaag op weg naar Palmwag, maar eerst onderweg nog een paar plaatsen aandoen waar we gisteren geen tijd meer voor hadden. Eerst de versteende bomen bekijken. Op deze plek zijn een aantal bomen liggend op de bodem gevonden die een miljoen jaar geleden van heel ver daar terecht zijn gekomen. Het zijn grote dennen die niet inheems zijn en van veel noordelijker streken komen. In de loop van die miljoen jaar zijn de oorspronkelijke boomstammen versteend en dat is wat we nu te zien krijgen.

20110515a

Tussen de versteende bomen groeien ook meerder exemplaren van de Welwitchia. Een vreemde woestijnplant met maar twee leerachtige bladeren die wel ruim tien meter lang kunnen worden. Doordat ze rafelen lijken het er meer dan twee. De kern van de plant, het zwarte gedeelte, kan wel duizend jaar oud worden.

20110515b

Na deze korte excursie op weg naar een plek met veel rotstekeningen. We krijgen een korte tour met een gids die ons een leuke uitleg geeft over het hoe en waarom van de rotstekeningen.

20110515c

Op weg naar de camping van Palmwag zien we in de verte nog een eenzame woestijnolifant. De naam Palmwag komt ongetwijfeld van de palmen die hier rond de camping en de rivier staan. De camping beschikt over een bar en twee kleine zwembaden en goede douches en toiletten.

Zonsondergang bij Palmwag:

20110515d