Dag 16: Wandelen bij Palmwag.

Op deze camping is er een keuze uit twee activiteiten; wandelen onder begeleiding van een gids en een gamedrive. Een paar van ons kiest voor beide: in de ochtend wandelen en ’s middags met de game rive mee. Een aantal anderen gaat alleen ’s middags met de gamedrive mee. Samen met drie andere reisgenoten besluit ik om in de middag de wandeltour te gaan doen.
In de ochtend loop ik in mijn eentje een beetje rond de camping om de omgeving te bekijken. Achter de camping loopt een riviertje en daar staan ook een aantal palmbomen.

20110516a

Om vier uur meldt ons viertal zich bij de bar voor de wandeling met gids. De gids heeft ook een leerling bij zich en met ons zessen gaan we op pad. Lopend kun je weliswaar geen groot terrein bestrijken, maar je beleeft het landschap wel veel meer. Alhoewel de gids allerlei spannende verhalen vertelt over allerlei gevaarlijke en giftige beesten die hier allemaal voorkomen, zien we alleen maar een orynx en een paar kudu’s. Op een gegeven moment houden we stil bij een grote vetplant met allerlei bolletjes aan het eind van de ronde dikke bladeren. Terwijl de gids begint om iets over de plant te vertellen, aai ik mijn vinger voorzichtig en nieuwsgierig over een van de bolletjes. Net op dat moment vertelt de gids dat dit een zeer giftige plant is en omdat hij mijn beweging ziet vraagt hij licht geschrokken of ik de plant heb aangeraakt. Ik zeg ja en hij vraagt of ik mijn handen direct goed met water wil uitspoelen. Aangezien ik van huis hier mijn verslag schrijf, heeft het gif niet erg veel effect gehad.

De gids vertelt ons enthousiast bijzonderheden:

20110516b

Na een tijdje lopen neigt de zon naar de horizont en is de maan reeds gerezen. Het is vanavond volle maan en we staan precies tussen de ondergaande zon en de opkomende maan. Door het lopen in het hoge gras zitten onze sokken vol met allerlei kriebelende zaadjes waar we nog dagenlang last van zullen hebben.

20110516c

Even na zonsondergang komen we terug bij de camping en bedanken de gids voor zijn goede uitleg.

20110516d