Dag 22: Nog meer giraffen in Etosha.

Vanochtend gaat de hele groep, behalve een reisgenote en ik, met de ochtend gamedrive mee. Wij besluiten om liever een beetje uit te slapen. We zijn vast niet uit het juiste hout gesneden volgens de anderen, het kan ons niets schelen. We genieten een heerlijk ontbijt, lopen het terrein een beetje rond en gaan lekker zitten kletsen.

Na de lunch, wanneer Sid weer terug is van de ochtend gamedrive, volgt er nog een middag gamedrive. Dan gaan ook wij mee. Die middag zijn er weer veel giraffen te zien. Wanneer we weg rijden bij een drinkplaats, zie ik nog net dat er in de verte een neushoorn komt aangelopen.

Voor de verandering maar eens een oryx gefotografeerd:

20110522a

Voor de jakhalzen hoef ik eigenlijk niet moeilijk te doen. Alhoewel er een hek om de camping heen zit, lopen de jakhalzen ’s avonds gewoon brutaal door de bar op zoek naar etensresten. Die nacht word ik rond drie uur wakker. Ik hoor vlakbij een hele troep jakhalzen huilen en dan in de verte het gebrul van een leeuw en daarna nog verder weg de roep van zebra’s; dat klinkt wel echt als Afrika!

20110522b