Dag 9: Op weg naar Sesriem bij de Sossusvlei.

Vandaag rijden we door het mooie landschap van de Namib woestijn naar Sesriem. Deze camping is een beroemd uitgangspunt voor het bezoeken van de rode duinen.

Onderweg zien we veel bokkies:

20110509a

De reis voert door een prachtig ruig landschap en ik geniet. Ik zie veel momenten waarop ik ‘stop’ wil roepen om een foto te nemen, maar dat zou de reis teveel ophouden en irritatie bij de anderen wekken.
Misschien is dit een goed moment om iets over de groep te vertellen. Aanvankelijk stond deze reis als een ‘single reis’ op de site. Om toch wat meer klanten aan te trekken besloot Sawadee een aantal weken voor vertrek het ‘single’ label eraf te halen. Daarom bestaat de groep uit tien singles en een stel. Het blijkt dat de interesses van de verschillende groepsleden nogal uiteen loopt. Dat kan omdat de reis ook veel verschillende aspekten kent. Ikzelf ben vooral geïnteresseerd in landschappen en planten. Een paar reisgenoten komen juist voor de dieren; één speciaal voor een mannetjes leeuw en een ander vooral voor cheetah’s. Weer een ander wil graag de verschillende mensen ontmoeten.

Een rivier stroomt meters lager door het landschap:

20110509b

Vlakbij Sesriem bezoeken we nog een kleine smalle canyon waar een rivier meters lager door het landschap stroomt en een diepe geul heeft uitgesleten. Terug op de camping doe ik wat praktische inkopen, T-shirt en overhemd. Later drinken een aantal wat gezellig bij de bar.